NOVI 508 – LIMUZINA, SW I PEUGEOT SPORT ENGINEERED

PRIVLAČNOST

Novi 508, dostupan u izvedbama limuzine i sportskog karavana (SW) te u inačici SPORT ENGINEERED, otkriva nam kako će izgledati siluete budućih luksuznih modela marke PEUGEOT. Prednji je kraj inovativan, naglašeno dinamičan i okrunjen novim središnjim logotipom. Novi 508 djeluje posebno suvremeno zahvaljujući savršenoj integraciji logotipa u rešetkastu prednju masku.

Neovisno o izvedbi, prednji kraj novog modela ističe se novim svjetlosnim potpisom u obliku triju pandži. Te su „svjetlosne oštrice” ugrađene u iznimno tanka Matrix LED prednja svjetla.

Stražnja LED svjetla također su izvedena u obliku triju pandži te su kombinirana s dinamičkim pokazivačima smjera.

MATTHIAS HOSSANN, DIREKTOR ODJELA ZA DIZAJN MARKE PEUGEOT: „Radikalni novi 508 osnažuje tehnološki identitet i mačju privlačnost Marke. Ultra tanka prednja svjetla u obliku triju pandži dio su prednje maske koja se stapa s odbojnikom i ostavlja spektakularan dojam.“

Putnički prostor novog 508 i 508 SW jasno ukazuje na okretanje marke višim segmentima: poseban je naglasak stavljen na kvalitetu i suvremenost materijala od kojih su izrađene nove presvlake, kao i na minimalističniju, ugodniju i ergonomičniju ručicu mjenjača.

EMOCIJE

PEUGEOT i-Cockpit® sada je još tehnološki napredniji. Uključuje novi multimedijski sustav PEUGEOT i-Connect® Advanced s 10-inčnim središnjim zaslonom, povezanu navigaciju, prepoznavanje glasovnih naredbi, funkciju bežičnog povezivanja i ažuriranje preko interneta.

Novi 508 objedinjuje ono najbolje od marke PEUGEOT: užitak u vožnji, udobnost, osjećaj bezbrižnosti i sigurnost koju ulijevaju sustavi za pomoć u vožnji. Ti sustavi uključuju:

 • tehnologiju Night Vision koja vas upozorava na životinje, pješake ili bicikliste prije nego što ih osvijetle duga svjetla
 • sustav za poluautonomnu vožnju druge razine koji uključuje prilagodljivi regulator brzine s funkcijom Stop & Go i sustav za održavanje vozila u prometnom traku
 • kamere visoke razlučivosti za pomoć pri parkiranju
 • sustav za kontrolu ovjesa s tri načina rada (Normal, Comfort i Sport).

IZVRSNOST

Novi PEUGEOT 508 i 508 SW dostupni su s plug-in hibridnim motorom snage 180 KS (novo) ili 225 KS te benzinskim ili dizelskim motorom snage 130 KS. Sva tri pogona kombinirana su s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ambasador linije Neo-Performance, dostupan je u plug-in hibridnoj inačici s 360 KS i pogonom na sve kotače.

PHIL YORK, DIREKTOR ODJELA ZA MARKETING I KOMUNIKACIJE MARKE PEUGEOT: 

„Povijest marke PEUGEOT neraskidivo je povezana s automobilističkim sportovima, a naše sudjelovanje u FIA-inu prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) s hiperautomobilom PEUGEOT 9×8 to i potvrđuje.

Jasno je da su se pravila igre promijenila: elektrifikacija, pa tako i svijet utrka, postali su simbol suvremenosti, performansi i učinkovitosti.

Na tim postignućima sazdan je i novi 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED koji se može pohvaliti nešto suvremenijim dizajnom, logotipom i multimedijskim sustavom.

Izvedbe novog 508 osmišljene su u skladu s vrijednostima ciljnih kupaca koji traže spoj sportske i dinamične vanjštine te autentičnog iskustva u unutrašnjosti. Dakako, bez kompromisa u pogledu tehnologije i povezanosti. Sa sve većom ekološkom osviještenošću kupaca raste i potražnja za učinkovitim motorima koji pružaju užitak u vožnji. Novi 508 SW uz elegantnu siluetu nudi i praktičnu dimenziju koja privlači mlade obitelji.

Novi 508 djeluje posebno suvremeno zahvaljujući savršenoj integraciji logotipa u prednju masku i sam odbojnik, istančanom rešetkastom uzorku maske i boji karoserije koja dodatno naglašava novi dizajn.

Kako to obično biva, novi logotip Marke ugrađen je u sâmo središte prednje maske, a naglašavaju ga rešetkasti elementi ukošeni prema prednjim svjetlima.

Dizajn prednjeg kraja nešto je jednostavniji pa vozilo djeluje suvremenije. Svjetlosni snop kao da nestaje u masci, dajući uglađen izgled silueti.

Inačica PEUGEOT SPORT ENGINEERED ima precizno dizajniranu masku, čas sjajnu, čas teksturirano crnu, oštru i mačkastu. Svjetlosni potpis linije Kryptonite u obliku triju oštrica pandži usamljeno se proteže poklopcem prtljažnika.

Matrix LED svjetla serijski se ugrađuju u sve izvedbe ovog modela, a Marki su omogućila da dizajnira nevjerojatno tanka prednja svjetla koja upotpunjuju mačkasti izgled vozila, oštriji nego u ijednom vozilu marke PEUGEOT. Ta svjetla, izrađena u jednom komadu, pravo su tehnološko postignuće, budući da uključuju nova dnevna svjetla u obliku triju pandži te 3D učinak za dojam dubine.

Izvedbe novog 508 imaju međuosovinski razmak od 2,79 m, ukupnu duljinu od 4,75 m (limuzina) i 4,79 (SW) te širinu od 1,86 m s preklopljenim retrovizorima.

Promatrani postrance, novi 508 i 508 SW djeluju još živahnije s novim 18-inčnim aluminijskim naplatcima dijamantne obrade EPHERRA koji na poseban način spajaju dizajn i učinkovitost.

Svi aluminijski naplatci imaju središnji vijak s pet krakova i logotipom PEUGEOT u sredini, a njihove su matice u potpunosti skrivene.

Prednje, stražnje i bočne oznake novog 508 još su suvremenije zahvaljujući novom fontu i novoj bazaltno sivoj boji.

Stražnji svjetlosni potpis interpretacija je triju oštrica u nešto vodoravnijoj i dinamičnijoj verziji. Full LED svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera serijski se ugrađuju u sve izvedbe modela.

Nekadašnji amblem Marke zamijenila je oznaka PEUGEOT bazaltno tamnosive boje koja se proteže čitavom duljinom središnje crne trake. Zahvaljujući tomu, stražnji kraj djeluje suvremenije i šire.

PEUGEOT 508 bit će dostupan u 7 boja karoserije, uključujući 3 nove boje:

 • bijela Okenite (nova boja)
 • Plava Eclipse (nova boja)
 • Siva Titanium (nova boja)
 • Siva Selenium (sada dostupna za sve inačice)
 • Siva Artense
 • Crvena Elixir
 • Crna Perla Nera.

Novi PEUGEOT 508 i 508 SW bit će dostupni u tri inačice:

 • ALLURE
 • GT
 • PEUGEOT SPORT ENGINEERED s ekskluzivnim motorom.